Ukončení členství Janu Novotnému

15.12.2010 19:51

Dne 15.12.2010 bylo na sněmu místního sdružení ODS Žatec ukončeno členství v ODS Janu Novotnému. Jan Novotný nedokázal obhájit svůj postoj k MS ODS a nejprve se rozhodl sám rezignovat. Nedokázal však správně formulovat znění svého ukončení v ODS a proto bylo sněmem ukončeno jeho členství hlasováním. Sněm rozhodl téměř jednohlasně až na jeden hlas, jeden člen nehlasoval. Sněm tak reagoval na neustálé porušování dohod, zápisů z rad MS a neschopnost vyjádřit se k činům, které byly v rozporu s vnitřními usneseními. Místo toho neustále osočoval ODS ze spolupráce s KSČM, kterou jednomyslně zavrhujeme a deklarujeme v našich oznámeních tisku a interních prohlášeních.To, že hlasoval v rozporu s usneseními pro SNK bereme jako zradu vlastního sdružení. Ukončením členství Janu Novotnému je celá záležitost pro MS ODS Žatec definitivně uzavřena a naopak můžeme konstatovat, že se tímto ODS zcela upevnila a eviduje již další nové členy z řad profesorů a lékařů, pro které byl Jan Novotný překážkou ke vstupu do místní ODS. Tímto jsme připraveni tvořit silnou opozici. Dále se domníváme, že by se měl Jan Novotný  vzdát mandátu zastupitele města Žatce, kterého nabyl právě díky místní ODS.